borger.dk i luften (in Danish)

Posted by Jesper on January 07, 2007

borger.dkDet er altid rart at se resultatet af ens arbejde og især som freelancer, da man ofte er ude af døren og videre til en ny kunde, inden projektet går i produktion. Det var derfor med stor glæde (og en smule spændt) at jeg så borger.dk gå i luften d. 3. januar. Der var ikke det store postyr omkring premieren, men den blev da alligevel nævnt af bl.a. Computerworld, ComON, Ekstra Bladet, Berlingske og B.T.. Læs pressemeddelelsen hos IT- og Telestyrelsen.

Fra i dag har danskerne fået en ny portal som samler offentlige digitale tjenester og informationer på tværs af stat, region og kommune. Den nye internet-tjeneste Borger.dk erstatter de gamle portaler netborger.dk og danmark.dk, der samtidig lukkes. Borger.dk kan blandt andet bruges til at melde flytning, beregne sin efterløn eller finde oplysninger om sin nye kommune.

Computerworld sad (ikke overraskende) med fingeren på reload-knappen inden premieren, og nåede da også at fange en enkelt fejl eller to dagen før den officielle premiere. Taget i betragtning at borger.dk integrerer til bl.a. KMD, Krak og FOA, der alle havde travlt med at blive klar til kommunalreformen og arbejdede helt frem til 2/1, så synes jeg at premieren på borger.dk forløb smertefrit. Computerworld skrev (efter den rigtige premiere):

3.000 brugere første dag og 180.000 sidevisninger. Og frem for alt en problemfri premieredag. Det er status efter borger.dk i går officielt gik i luften.

Jeg har brugt en del af min tid på projektet med udvikling af integrationen til FOA, bl.a. visning af oplysninger om de 98 nye kommuner, der også integrerer med Krak og KMDs kommunefakta.

Update: 3.000 brugere og 180.000 sidevisninger lød ikke helt rigtigt – 60 sider pr. bruger er nok lige i overkanten. De rigtige tal er knap 30.000 brugere og 180.000 sidevisninger. Desuden hørte jeg at kunden er glad for løsningen – rigtigt glad endda.

Trackbacks

Trackbacks are closed.

Comments

Comments are closed.